2010/11/09

Landskapsklänning a´la Gynther

Jag är väldigt förtjust i det här landskapstyget som såldes för något år sedan på Lagerhaus. Tyvärr upptäckte jag det när det precis var på utgående och jag hann bara köpa några överblivna örngott. Så när det dök upp en bit av tyget på Tradera ville jag absolut ha det - kosta vad det kosta ville - och det gjorde det;)


Jag tycker att den här sortens stormönstrade tyger passar bra till Gynthers klänningar och blusar eftersom man klipper ut fram- och bakstycke tillsammans med ärmarna och på så vis får med så stor del av mönstret.

Den här klänningen är i strl 92, lite för stor för Lilla Syster så den får ligga till sig ett tag.

Insidan av klänningen är fodrad men grönt tyg från ett gammalt lakan. Istället för ursprungsmönstrets knytband så valde jag att ha tryckknappar, dels för att det är mer praktiskt men mest för att jag glömde att göra hålen i sidorna för banden;)

Mönster: Omlottklänning i strl 92 från Elsebeth Gynthers "Sy till barnen 0-4 år".
Tyg: Landskapstyg från Lagerhaus. Grönt lakan som foder, från "gömmorna". Rött kantband från Stoff o Stil.
Tryckknappar från Snap Source.

4 kommentarer:

 1. Å så fin!! Du har alldeles rätt i att det passar med stora tryck till den modellen. Det blev ju jättefint! Jag är rätt sugen på att sy den modellen också, jag har bara så mkt annat att sy före..

  SvaraRadera
 2. Den är ju jättesnygg! Tyget passade alldeles riktigt just till modellen också. Det var av samma anledning jag satt knappar på min första omlott oxå ;)

  SvaraRadera
 3. Jättesnygg klänning! Tyget är verkligen härligt! Och det röda kantbandet till blev pricken över i!

  SvaraRadera
 4. Du tillför alltid nåt nytt på dina gyntrar, jättefint o inspirerande!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...