2010/11/19

Blommiga pösbyxor!

Lilla Systers byxgarderob fortsätter att utökas.
Nu senast med ett par pösiga byxor i ett riktigt mjukt och skönt småblommigt tyg.
Som tidigare är det Welinders mönster till pösbyxor som jag utgått från, men förlängt dem (ursprungsmönstret är knäbyxor) och även gjort dem lite vidare.

För att få den rätta "pösen" på byxorna sydde jag tre stycken smala resårkanaler nedtill på byxbenen.
Eftersom Lilla Syster har gåskenor på fötterna så får hennes byxor vara ganske vida nedtill, annars tror jag att jag skulle ha sytt in dem ännu mer för att få mer pös,
Om man vill kan man istället för resår ha motveck och knäppning, vilket är väldigt fint men jag är lite bekväm av mig och tycker att det är lättare att klä på ett litet barn när det är så få knappar som möjligt;)
I linningen och i slutet av benen har jag fodrat med ett rosa lakanstyg (och har alltså resåren innanför det tyget), eftersom byxorna är rätt pösiga så viker de lätt upp/ut sig just där och det blir snyggare att se ett annat tygs rätsida än avigsidan med alla sömmar av själva byxtyget. Samma sak, men med mer kontrast mellan tygerna gjorde jag på de här byxorna .
Tyg: blommigt mjukt bomullstyg som min mamma sparat, det satt tidigare min då nyfödde lillebrors spjälsäng - idag är han 38;). Foder från att gammalt rosa lakan.
Mönster Pösbyxor från Ulla Welinders "Sy og strik børnetøj 0-3år".

2 kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...