2010/09/12

Om tygkatter och flyttstök!

Det händer verkligen inte mycket här just nu - i alla fall inte på sysidan.
Anledningen: stundande lägenhetsförsäljning, med allt av putsande, fixande och undanplockande som följer på det. Mäklaren tyckte (med all rätta) att hela mitt skrymmande tygskåp skulle tas undan vilket gör att symaskiner, tyger osv ner till minsta lilla trådrulle har förpassats upp på vinden.

I avvaktan på att sakerna får komma på plats igen så får jag presentera en liten vän som såg dagens ljus i somras:

Katten-Platten-Fnatten-med-Hatten

Stora Syster har döpt den, men någon hatt finns inte;)
Mönstret är från Karin Neuschutz "Sy mjuka djur" och tyget är en gardin inköpt på Kupan i Visby.
Jag gillar verkligen formen på den här katten och är glad att jag hittade mönstret. Jag är inte alls van att sy mjukdjur så det krävs att mönstret är bra för att det ska funka eftersom jag ännu inte har lärt mig "konsekvenserna" av att man klipper eller syr på ett annat sätt än det som står i beskrivningen - ingen som helst plats för improvisation mao.
Det är lite knepigt att få till stoppning bra, det blir gärna lite ojämnt och den här vännen ser lite rolig ut över anisktet när man ser den framifrån. Tror nog att det blir bättre med lite mer övning så det får bli fler, någongång när tiden finns - haha!

3 kommentarer:

  1. Stilig katt! Och lycka till med försäljningen!

    SvaraRadera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera
  3. Aldeles nydelig katt! Vil gjerne gratulerer deg som vinner på bloggen min! :D Kan du sende meg din adresse, så skal jeg sende pakke i posten. (post at snostorm dot no) Hilsen Camilla

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...