2010/09/26

Pösiga manchesterbyxor

Det har visat sig att Lilla Syster är en "stjärthasare" och då går det åt många byxor:)
Nu har hennes garderob utökats med ett par pösbyxor i turkos stretchig manchester.
Mönstret är (som så ofta tidigare) pösbyxor från Ulla Welinder.
Benen i ursprungsmönstret slutar under knäna men jag har förlängt dem så att de är hellånga, passar lite bättre till årstiden.


Det är resårkanaler i både linningen och bensluten och eftersom modellen är pösig och rynkar sig vänds tyget lätt ut-och-in. För att slippa se alla sömmar som finns på insidan (och för att göra det lite mjukare) brukar jag sy resårkanalen av ett tunnare tyg.
Jag tycker att det blir snyggt när det skymtar fram ett annat tyg och eftersom manchestertyget är enfärgat fick det bli ett mönstrat tyg som bara råkade ha samma turkosanyans som manchestertyget. Extra kul är att tyget från början är ett förkläde som min mamma hade i köket när jag var liten.Det fick även bli en ficka på utsidan av ena benet i samma gamla förklädestyg. Snedslån på fickan satt på den ursprungliga förklädesfickan, så det var bara att klippa ut en lagom stor ficka och sy på - smidigt!
Mönster: Pösbyxor från Ulla Welinders "Sy og strik børnetøj 0-3 år".
Tyg: Turkos babycordmanchester från Jofotex. Mönstrat bomullstyg från ett gammalt förkläde.

5 kommentarer:

 1. Snygga byxor i härlig färg! Fint med infodringen vid resårkanalen. Höstklänningen i ett av de tidigare inläggen var verkligen snygg!

  Har ni flyttat ännu? Hoppas ni trivs bra på nya stället!

  SvaraRadera
 2. Tack:)
  Flytten blir inte förrän till jul men nu är i allafall försäljningen klar, och där med allt putsande, fejande och stylande över - och jag får råd att ÄNTLIGEN köpa mig en ny symaskin! Och dessutom tänker jag inte städa mer, någonsin;)

  /Lena

  SvaraRadera
 3. Snygga byxor, stiligt med resårkanal och ficka i samma tyg.

  SvaraRadera
 4. Det var både smart och snyggt med avvikande tyg i resåren. Det hade jag inte kommit på själv. Gillar även katten i inlägget nedan.
  Låter spännande med inflyttning lagom till jul. Du får berätta mer vid tillfälle! :-)

  SvaraRadera
 5. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...