2012/01/03

Min sew along väska!

Taa daa - får jag presentera min sew-along väska! Karinottilia drog i gång en sew-along i december - och det var verkligen precis vad jag behövde för att få lite ny fart i syendet.
Eftersom december är en månad som hos oss innehåller inte bara lucia, adventsbak, dagispysselkvällar, skolsoaré, avslutningar och jul utan även tre stycken födelsedagar, försökte jag inte ens haka på när syjuntan drog i gång, utan väntade till mellandagarna och jullovet.
Även om det var lite frusterande att inte få sätta igång så hade det fördelen av att få en del användbara tips av de som låg före i väsksyendet.

Orginalmönstret, som köptes hos StudioCherie, har två olika tyger på framsidan men eftersom jag väldigt gärna ville använda det här tyget som är så pass stormönstrat valde jag att ha bara ett tyg. Sen är jag väldigt förtjust i stora väskor, och den ursprungliga idéen med att kunna vika väskan till en mindre struntade jag i, istället flyttade jag upp axelremmen och ändrade även lite på fickornas placering.


Tanken är att ha utsidan med fickorna på som väskans framsida, men jag föredrar nog att göra tvärtom - dels för att jag gillar tygsidan med blomman på bättre och dels för att jag varje dag reser till jobbet via Stockholms Central och dess ficktjuvs-besökta tunnelbana:)


Tyvärr lyckades jag inte få någon bra bild på insidan av väskan,men bilderna ovan ska visa dels det mobiltelefonfack som finns i den stora ytterfickan och dels de fack som finns inne i väskan. Innerfacket längst th är tänkt som flask-fack men för mig blir det nog ett paraplyfack istället:)


Den lilla fickan på utsidan kallas för "nyckelfack" fast eftersom jag inte är förtjust i att ha nycklarna där (återigen - ficktjuvsrisken;), sydde jag istället fast en snodd med ett nyckelfäste på inne i väskan.


Jag är förtjust i långa väskor och förlängde jag axelremmen någon deceimeter, helt i onödan - den räckte mer än väl som den var konstruerad från början :)
Roligt och bra med det här syprojektet:
- nytt sätt att sy ytterfickor med dragkdejor på
- använde tyglimmet i stället för nålar/tråckling för att fästa tjoka tygstycken och dragkedjor
- att när jag inte blev nöjd så sprättade jag och sydd om - t.o.m fyra gånger på dragkedjan - det ni;)
- ENORMT kul att följa alla andras syende via FB-gruppen (även om jag själv inte hade kommit igång)Att ändra på till nästa gång:
- onödigt tjockt och bylsigt filttyg som mellanfoder, det blev svårt att sy igenom alla lager, ffa vid ändarna av kedjan - det blev inte så snyggt.


-fodertyget visade sig vara lite för tunnt och ffa skrynklar det sig onödigt lätt.


Mönster:
StudioCheries Tote 'n Shoulder Bag från Etsy


Tyg:
Yttertyg Göta Trägårdhs "Folklore" köpt som en halv gardin från någon loppis.
Innertyg rosa lakansväv från Tyglagret.
Blixtlås, passpoalsnöre, tvärslå och mellanlägg från Bibbis Textil.
Axelrem, ringar, snäppen od från Strapworks (och riktigt stort TACK till Strömming som tog på sig att göra en sambeställning - ett uppdrag som nog blev större än hon anade;)Avslutningsvis: TACK snälla Karin för att du ordnade detta! Det var riktigt, riktigt kul!

16 kommentarer:

 1. Vad roligt att du hakade på! Grattis till en superfin väska och målgång ;) Tyget är riktigt fint och slutresultatet blev verkligen toppen!

  SvaraRadera
 2. WOW så snygg den blev! Får hålla utkik på centralen då om jag ser dig! Passerar där också varje dag! Ja har en storblommig brun väska :)

  SvaraRadera
 3. Verkligen en jättefin väska!

  SvaraRadera
 4. Viken super snygg väska! Gillar verkligen tyget du valt.

  SvaraRadera
 5. Å vilken fin! Jättehärliga färger!

  SvaraRadera
 6. SÅÅ snygg! Gillar skarpt!

  SvaraRadera
 7. nåt av det snyggaste jag sett! tyget är Göta Trädgårdh. Säg till om du vill byta mot nåt!

  SvaraRadera
 8. Tack så mycket:)

  Y - tack för infon om vem som designat tyget, det visste jag inte! Tyvärr så är biten nästan slut, det lilla som finns kvar är dessutom fullt av små oförklarliga hål.

  Strömming - vi ses på T-centralen;)

  /Lena

  SvaraRadera
 9. Underbart tyg på väskan! Love it :)

  SvaraRadera
 10. vilken fin väska, och vilket fantastiskt tyg!!! blir riktigt avis :)

  SvaraRadera
 11. Oh my God! Brutalt snygg! Jag blev helt kär i den. Helt fantastiskt val av tyg!

  SvaraRadera
 12. Jag har också köpt mönstret nu för att sy väskan. Ditt tyg är verkligen fantastiskt fint!

  SvaraRadera
 13. Kanske en knäpp fråga men var den här väskan i Liljeholmen idag? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lotta - förlåt att jag inte sett din kommentar tidigare, så svaret blir liiite sent ;)
   Mycket troligt att väskan var i Liljeholmen -det är imina hemtrakter ;)

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...