2008/12/29

Blommig Mayablus och bloggdebut!

För ett tag sedan fyllde en kompis dotter 1 år. Något försenad blev presenten, men mycket uppskattad, glädjande nog!
Det blev en Mayablus från ett Ottobre mönster, den är lite "puffigare" i ärmar och halslinning än ursprungsmönstret och framstycket är helt istället för med knäppning.


Egentligen är det inte riktigt min "stil" med så romantiskt småblommigt mönster, men tyget är väldigt fint och min kompis är mer "blommig" än jag, så det kändes som en bra present.Mönster: Mayablus från Ottobre 1/2008 strl 74, men med helt framstycke istället för knappar.

Tyg: Blommigt bomullstyg från Tygverket på Söder i Stockholm. Snedslån gjordes av ett tyg från gömmorna, jag tror att det från början har varit en gardin!


Så här gjorde jag: Jag syr på en "vanlig" maskin och använder därför sk fusk over-lock (eller simulerad over-lock som det står i manualen) till att sy ihop styckena och sedan antingen enkel raksöm eller tvillingsöm till kantband och linningar.

1. Raglansömmarna i ärmarna mot fram- resp bakstycke syddes. Sömsmånen syddes ned med stickning.
2. Ärm- och sidosömmarna syddes i ett. Sömnsmånen syddes ned med stickning.
3. Sprundet i framstycket klipptes upp och kanten veks in och syddes fast.
4. Halslinningens rynkor fördelades jämt över ärmar, bak- och framstycke, sedan syddes snedslån på som halslinning och knytband.
5. Ärmsluten rynkades och kantades med snedslå.
6. Nederkanten på fram- och bakstycke kantades med snedslå.

Problem: Färgen på snedslån är fantastisk till detta tyg, på bilderna ser det metallic färgat ut, men i verkligeheten är det mer gammelrosa. Materialet är väldigt halkigt och blev tyvärr lite för bubbligt på sina ställen. Dessutom tycker jag att knytbandet i halslinningen blev i kortaste laget. Nästa gång får det bli lite längre eller en knapp i stället.

Roligt:
Att presenten blev uppskattad, och används. Och att jag precis har gjort mitt första blogginlägg klart!

2 kommentarer:

 1. Aa Halloj! Äntligen!! ;-) Din blogg har jag ju väntat på *Hurra för din blogg* Härligt!

  Ja, knytbandet var lite kort, men jag tycker inte det gör så mycket till en sådan liten flicka. Jag tror jag brukar ha mina knytband 20 cm, brukar provknyta för att se hur mycket som behövs.

  SvaraRadera
 2. Hej, va´kul att du hittade hit;) Hintade kanske liiite genom att börja prenumerera på "dig"!
  Kul att blogga lite, men vilken press på att sy en massa nytt!
  /Lena

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...