2010/03/09

Julklapps triss!

Av olika anledningar har dessa julklappströjor försenats, men nu är de klara och alla barnen i vårt torsdags-matlag har försetts med varsin elefant t-shirt!

Elefanttyget är ju ingen nyhet och själv hade jag hunnit bli rätt mätt på det, men när jag plockade fram det från skåpet kom jag på varför jag tyckte så mycket om det från början - det är fint!
Jag gillar färgkombinationerna, men däremot vet jag inte riktigt vad som hände med sömmarna som gjorde tyget så bylsigt och oformligt - misstänker att det har att göra med att jag envisades med att sy stickningar på alla sömmarna och att jag hade fel nål eller något liknande så att tyget blev uttänjt.


Jag brukar tycka att det är rätt tråkigt att sy flera likadana plagg på en gång - men en fördel är att man kan prova lite olika varianter och se vilken man tycker bäst om. Den här gången provade jag olika sätt att sy muddar, och just nu är favoriten den variant som den bruna tröjan fick, där mudden sitter på insidan och har en smal stickning runt kanten.Tyget är alltså Jofotexs elefanttyg och mudden kommer från Tygvaruhuset.
Mönstret är Ottobre Creative Workshops tröjmönster - jag tycker att de storlekarna är lite för korta och breda, så jag brukar ta en storlek större på längden än på bredden.
Förrut har jag bara gjort det med lång ärm, och jag är lite fundersam över hur dessa t-shirt ärmar egentligen blir, jag tycker att de ser rätt bylsiga och märkliga ut. Tyvärr hade jag klippt till alla delar innan jag började sy den första så jag upptäckte inte det förrän det var försent.
Bäst: det är kul med färger - man får sommarkänslor!
Sämst: att jag inte lyckas få skärpa i fotona!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...