2010/05/22

2:a och 3:dje veckan i MAJutmanningen

På senaste tiden har det "poppat" upp kak- och tårtfat som är gjorda av koppar, fat, vaser...
Med dem som inspiration gjorde jag några mindre kakfat av gamla glas, koppar och fat.Det här kakfatet är min personliga favorit, lite mer min stil än de mer romantiskt skira glaskakfaten.
Den är gjord av en äggkopp och ett fat, bägge av äkta 70-tals plast;)De här är gjorda av snaps-och vinglas med glasassieter på toppen. Enda kruxet är att glasen är rätt tunna så jag räknar med att de förr eller senare går sönder, men de får hänga med så länge det går. Passar bra till sommarens saftkalas - hoppas att de blir många!


Och så här såg "råvarorna" ut innan de limmades ihop, med ett "superlim" som ska hålla för glas - bara att hoppas!

Jag och Lilla Syster har tillbringat några veckor på landet - och där finns det många oavslutade projekt, tack vare MAJutmaningen är de nu något färre!

Den här kökssoffan fick ett nytt tyg, som fanns i ett skåp på landet - "Katthult" heter det och är designat av Lena Cronholm.


Den här stolen började jag fixa till förra sommaren, men den blev aldrig klar och har stått i vedboden över vintern. Nu målade jag klart schablonen, som tyvärr blev lite klumpig men med tanke på hur ful, sliten och söndertuggad (av hunden) stolen var innan så är det här en klar förbättring - nu slipper den vedboden och får istället flytta in i Stora Systers rum på landet.

5 kommentarer:

 1. Wow vad kökssoffan blev fin!! Å kakfaten då.. Jag måste absolut ut och fynda loppis glas och härma din idé! Har ju önskat mig fina kafat i flera år och har inte ett öre över att köpa sånt för.. Men nu så! Det blir ju nästan gratis att göra själv ju!

  SvaraRadera
 2. Tack, jag är faktiskt löjligt nöjd med kakfaten, de är precis lagom stora för att kunna användas till "vardags-sommar-fikat" - och dessutom gör det inget om det går sönder, man kan ganska enkelt och billigt fixa nya - så man kan utanvidare använda dem flitigt!

  /Lena

  SvaraRadera
 3. Vad fiffigt att göra sina egna tårtfat!!Har jag aldrig tänkt på !!Praktiskt o billigt!!hehe!! =)

  SvaraRadera
 4. vilka schyssta kreativa ideer!

  SvaraRadera
 5. Jättesnygga kakfat. Jag har också tänkt på att det skrivits mycket om sådana här på senaste tiden. Måste nog pröva själv. Ska bara skaffa superlim. Och gå på loppis. Snygg dyna på soffan förresten!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...