2010/05/05

Muddbyxor till Lilla Syster!

Trots att jag har sytt barnkläder i några år har det inte blivit av att jag gjort några muddbyxor tidigare, men nu har Lilla Syster fått ett par.
De är i stlr 74, mönstret är eget, modifierat av mönster från Ottobre och Meedom. De är sydda i lila velour från mjuka tyger, jag är väldigt nöjd med kvalitén, den är tjock och har klarat av att förkrympas i 60 graderstvätt utan att mjukheten i tyget försvunnit.
Jag köpte tyget på Syfestivalen tidigare i år, tillsammans med ett matchande lila och grönt girafftyg som så småningom ska få bli en body.

Jag har funderat lite över det här med MAJutmaningen, meningen är ju att man ska använda sådant som redan finns hemma i lådor, skåp och förråd.
Eftersom jag har ägnat större delen av vintern (eller snarare de senaste 10 åren;) åt att hamsrta tyger, tråd, knappar mm, har jag massor av projekt som bara ligger och väntar på att bli sydda - men det känns inte som någon riktig "utmaning" att göra sådant som redan är planerat!
Därför har jag bestämt mig för att mina MAJutmaningsprojekt bara ska vara sånt som inte är sytt!

Det första är redan på gång och ligger i köket och väntar på att torka innan det är färdigt att användas och presenteras här i bloggen!

2 kommentarer:

 1. Hej!
  Hittade din blogg tack vare "Majutmaningen". Vad duktig du är på att sy! Jag har aldrig lärt mig sy i trikå och blir alltid lika impad när jag ser hur fina saker andra kan göra.

  Kram Outi

  SvaraRadera
 2. Tack!
  Vad kul att du gillar mina "alster" - och att du lämnade en kommentar - det uppskattas!!

  Att sy i trikå är klurigt, och jag kan knappast påstå att jag riktigt vet hur jag ska göra;) Men jag kämpar på och hoppas att det blir bra en vacker dag!

  /Lena

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...