2010/06/30

ReDo Singoallaklänning


Stora Syster har fått ytterligare en singoallaklänning - denna gång i ett svagt rosafärgat linnetyg.
Mönstret är från Welinders bok "Sy og strike bornetoj 0-4 år".Det skulle vara snyggt med kantband eller spets längst ned på klänningen - men eftersom jag inte kan bestämma mig för vilket som skulle passa får det vara så länge, annars har kanske hela sommaren gått innan jag får dit något;)
Tyget kommer från en av mina gamla avlagda sommartunikor - som varken passar mig i storlek eller form längre, men eftersom tyget är ett så härligt och svalkande linnetyg har jag inte kunnat göra mig av med den.


Knapparna fanns redan på tunikan så jag klippte bara ut framstycket så att de hamnade i lagom höjd för ett plagg till en 4-åring. Och lite stolt är jag eftersom jag denna gång lyckades klura ut INNAN jag klippte hur jag skulle få till kanten utan att förstöra knäppningen;)

I ärmsluten och halslinningen har jag sytt vanliga kanaler med resår i.


Det känns alltid extra kul när man lyckas få till ett fungerande plagg av något som man sparat länge, och funderat på om det egentligen inte borde kastas ut från garderoben eftersom det är så ont om plats - tur att jag inte gjorde det, nu har tunikan fått nytt liv som sommarklänning till en nöjd liten barfota sommartjej!

7 kommentarer:

 1. Snyggt jobbat:) Själv är jag ett stort fan av singoallaklänningar De går snabbt att sy, uppskattade och användbara året om.

  SvaraRadera
 2. jättefin! precis lagom med knappslån där. JAg har fortf inte grattat KA

  SvaraRadera
 3. Jättefin klänning, gillar verkligen singoalla-klänningar/blusar jag med. Extra kul när man kan få ge ett gammalt plagg ett nytt liv =)

  SvaraRadera
 4. Så FIN!! Underbar ju!!

  SvaraRadera
 5. Jättefin! Smart sätt att ta till vara på knäppningen! Och ett av mina favoritmönster!

  SvaraRadera
 6. Jättesöt! Ser sval och skön ut.

  SvaraRadera
 7. Så snygg! Fin nyans och linnetyg är både snyggt och skönt.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...