2011/05/24

ReDo volanger!


Som så många andra i Stora Systers ålder är hon överförtjust i kjolar och klänningar som går bra att snurra i. Så hennes enda önskan när hon skulle få en klänning var att den skulle vara "lagom snurrig".

Jag gillar att återanvända kläder som är sydda i fina eller sköna tyger. Det här är ett riktigt ReDo projekt eftersom klänningen är gjord av:


- ett linne i Stora Systers storlek, köpt på Myrorna.

- en gammal skjorta (som är mer rödrutig än vad som syns på bilderna).

- en av mina gamla linnekjolar.

- en stuvbit.


Jag utgick från hur stort linnet var och gjorde varje volang 1,5 gång längre (även om det inte riktigt ser ut så på bilden).

Sen rynkade jag överkanten på varje volang och sydd ihop dem. Det var första gången som jag använde overlocken för att sy rynkningen och det var verkligen oerhört smidigt, bara lite svårt att få rätt längd på den rynkade volangen eftersom den inte gick att justera längden efteråt, som det gör när man rynkar med rynktrådar.


Även om det var enkelt och smidigt, lyckades jag sy fel flera gånger;) Därför blev den prickiga biten något bredare än de andra. Men Stora Syster godkände snurrigheten och har dansat i klänningen hela kvällen.1 kommentar:

 1. Jag älskar verkligen re-do!
  Klänningen blev jättefin!
  Jag funderar själv på att göra nåt volangigt till mina tjejer här hemma. Tack för tipset om att göra varje våd 1,5 gånger längre, det ska jag tänka på när det är dags för mig att sy volang!

  Jag har gett dig en award, den finns att hämta på min syblogg,
  http://syddavc.blogspot.com/2011/05/award.html

  Ha det bra!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...