2011/05/16

Svar på Hemlisbytefrågorna.

Jag ska vara med i sommarens hemlisbyte som ordnas av bla Lillofant via Hemlisbytes bloggen.
Här är mina svar på frågorna för bytet:

1. Hur många barn har du och vilken sort? 2 flickor - Stora Syster 5,5 år och Lilla Syster 18 månader.
2. Huvud, kläder och fotstorlek på barnet/barnen? Stora Syster: 54, 116 och 29-30 (18,7 cm). Lilla Syster: 50, (86-)/92. Hon har en fotskada som gör att hon inte kan ha vanliga skor/strumpor.
3. Vad har du själv för storlek på kläder och fötter? 190 cm lång, strl 48 i kläder och 44 i skor.
4. Är du nybörjare, medel eller avancerad på sömnad/stickning/virkning? I sömnad är jag någonstans mellan medel och avancerad. Stickar gör jag inte längre och virka kan jag inte alls (fast jag skulle gärna lära mig:).
5. Någon annan hobby eller stort intresse? Loppis- och second hand spaning. Rita/måla/teckna. Matlagning o kokböcker. Strosa i skogen. Läsa. Innan barnen även resor och akvarellmåling.
6. Vilken typ av tyg/garn föredrar du? Det mesta egentligen, men kanske ffa frotté, bomull, trikå.
7. Är du allergisk mot något? Bara kaviar:)
8. Vad är dina favoritfärger? Finns det några färger du absolut inte gillar? Jag älskar färg i alla dess former, just nu lite mer somriga färger som ärtgrönt, rosa o lila. Är väldigt förtjust i kombinationen orange-rosa-gul. Tycker inte om svart och grått. Gillar även 70-talets färgkombinationer tex orange och brun.
9. Skulle du vilja ha 1 m tyg eller en pocketbok i ditt hemlispaket? 1 m tyg (eller 2 x ½ m).
10. Vad läser du för typ av böcker? Onödigt mycket deckare;) Gillar det mesta av skönlitteratur, gärna fantasy men inte "chick-lit (hur det nu stavas) eller skräck.
11. Prenumererar du på någon sy/sticktidning? Ottobre barn + kvinna.
12. Nytt eller second hand? Väldigt förtjust i second hand och redo - men gillar även nytt.
13. Pojk/flick eller unisex? Både och.
14. Vilka material gillar du eller ogillar du? Jag gillar vävda bomullstyger, frotté - särskilt sommarfrotté, är väldigt nyfiken på bambutrikå. Inte så förtjust i syntet tyger.
15. Vilket litet pysseltillbehör skulle du behöva? Jag skulle gärna prova att sy applikationer, och de tillbehören har jag inte alls. Sen behövs det alltid tvillingnålar och textilpennor att rita mönster med.
16. Är det något särskilt mönster du letar efter? Jag saknar ett bra mössmönster, och sen skulle jag gärna börja virka mormorsrutor eller grytlappar.
17. Bor du i hus eller lägenhet? Lägenhet
18. Kaffe eller te? Kaffe

2 kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...