2010/10/12

Mjukt set till Lilla Syster!Jag har länge funderat på vad jag skulle göra av det fina girafftyget som jag köpte av Mjuka Tyger på Syfestivalen i våras. Sen så köpte jag ett "mudd- och stuvpaket" på Tradera (även det från Mjuka Tyger), och av en ren slump råkade de tygerna matcha girafftyget - så det fick bli ett mjukt och skönt set till Lilla Syster.

Byxorna är samma modell och storlek som i det förra inlägget, en muddbyxa med dubbelvikta muddar i linning och byxben så att de räcker ett tag. Storleken är 80 och mönstret mitt eget. Velourtyget till byxorna är nog bland det skönaste jag har hittat! Synd att stuvbiten bara var 50 cm lång, annars hade jag själv velat ha ett par byxor i det tyget.

Tröjan är från Elsebeth Gynthers "Sy till barnen 0-4 år", modellen är grundmönstret för blusen som jag förlängde något ( men den blev ändå lite i kortaste laget). Jag har haft precis samma problem med Gynthers mönster som Lowella skrev om i här, nämligen att mönsterschemat till boken är så enormt rörigt! Det krävs en rejäl och ingående studie av hur det är upplagt innan man förstår hur man ska rita av det.
Nu när jag väl har gjort det är det ganska lätt att "se" mönstret bland alla färger och linjer - förhoppningsvis blir det fler kläder från den boken nu när jag knäckt koden:)

Först hade jag tänkt göra ett kantband av girafftyget men jag tyckte att det blev en snygg brytning med den gröna mudden även på tröjan. Tyvärr blev halslinningen lite i klumpigaste laget och knäppningen lite otymplig, fast antagligen är det en sådan detalj som ingen annan än den som sytt plagget stör sig på;)

Tyg: Girafftyg, mudd och velour samtliga från Mjuka Tyger.
Knapp: Snap Source.
Mönster: byxorna - eget, tröjan - Gynthers blusmönster.

9 kommentarer:

 1. Vilket fint och mysigt set! Girafftyger var ju jättegulligt och tunikan jättesöt på din lilla tjej!

  SvaraRadera
 2. Riktigt snygg skjorta. Jag har inte sett den i mjuka tyger förut, måste nog testa själv nån gång. Grönt var perfekt bryt till.

  SvaraRadera
 3. Åh vilket fint set, och ursöt liten modell! :-)

  SvaraRadera
 4. Det här setet var bedårande! Gillade din färgkombo och det var en kul modell på "skjortan". Det är så lätt att man hamnar i t-shirt stuket. Jag gillar knäppningen i halsen, det blev en fin detalj.

  SvaraRadera
 5. Superfint set! Och himla härlig färgkombo!

  SvaraRadera
 6. Ja, det var lite kul att prova en ny tröjmodell - och den funkade förträffligt på ett mjukt tyg. Nu är det här tyget ganska tunt, det kanske blir klumpigare med ett tjockare tyg, men det kan vara värt att prova. Mönstret är bra ritat/skuret (så klart Gynther vet nog vad hon gör;) och det blev lagom mycket tyg i ärmarna utan att det blir knöligt. Dessutom lättsytt utan arminpassning, men det går åt ett lite större stycke tyg vid tillklippningen än när man syr dit ärmarna.

  /Lena

  SvaraRadera
 7. Åh, vilket härligt set! Färgerna är helt underbara ihop! Har varit sugen på att sy den skjortmodellen ett tag men det har liksom inte blivit av. Ska verkligen ta tag i det nu...

  SvaraRadera
 8. vilket jättefint set, älskar färgerna! Fin blogg med!
  /malin

  SvaraRadera
 9. Jättesnygg kombo med grönt och rosa! Man kan till och med se på den gröna velouren att den är hur mjuk och gosig som helst, skulle nog också vilja ha ett plagg av den =)
  Det är lite kul ändå med Gynthers mönster. Nu när jag också har "knäckt koden" är det ju inte alls så svårt ;)

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...